Zelf aan de slag als VA?

Scroll here

Is daar nu wel markt voor? Zit er iemand te wachten op een Virtual Assistant? Dat is de meest voorkomende vraag waar veel VA’s in spé mee worstelen. Misschien klinkt het nog een beetje overdreven, decadent of stiekem wel erg stoer. Wat het ook is, één ding staat vast: er is absoluut markt voor, en nu misschien wel meer dan ooit!

Er zijn veel live en online opleidingen en cursussen te vinden om zelf aan de slag te gaan als Virtual Assistant, Online Personal Assistant of Online Personal Manager. Sterker nog, als je morgen op Google kijkt zijn er weer vijf bijgekomen. Wil je echter écht serieus aan de slag, het liefst binnenkort al en als het dan toch kan, ook graag met een aantal klanten… Dan ben ik er voor je om je daarbij te helpen!

Inspirerende quotes.

De diverse opleidingen die je online kunt vinden zijn vast en zeker leuk en effectief en het is dan ook zeker aan te raden je goed te verdiepen in het aanbod. Nu is het wel zo, dat wanneer je een klas deelt met 19 andere enthousiastelingen, jullie alle 20 dezelfde dingen leren, dezelfde trucjes gaan toepassen, op dezelfde manier klanten gaan zoeken en waarschijnlijk allemaal ongeveer hetzelfde Instagram account gaan opzetten met inspirerende quotes. Dit is immers uitgelegd tijdens een van de bijeenkomsten.

Werken vanaf het strand.

Volg je een online cursus, dan krijg je periodiek modules voorgeschoteld die jij, samen met nog 499 gemotiveerde VA’s in spé, trouw doorwerken om uiteindelijk dat felbegeerde certificaat als PDF toegestuurd te krijgen. Leuk voor op de koelkast, maar er is geen opdrachtgever te vinden die hoopt dat jij de uitgeprinte versie ergens tussen de vakantiemagneetjes hebt hangen. Wat jij gaat doen, is lekker aan de slag, vanuit je strandkantoor. Want dat is een van de grootste voordelen van het werken als VA en dan kijk je niet eens meer naar al die magneetjes op je koelkastdeur!

Jouw beurt.

De afgelopen twintig jaar heb ik verschillende bedrijven opgericht en voor de meest uiteenlopende klanten van alles mogen regelen. Ik heb in al deze jaren met vallen en opstaan enorm veel geleerd om vervolgens tot de conclusie te komen dat dit alles nu perfect op zijn plaats valt. Nu combineer ik al die ervaringen om ondernemers te helpen, zowel met het ‘ontzorgen’ als het opzetten van een grenzeloze business als VA.

Zonde van je geld.

Het draait volledig om uitvinden waar jij goed in bent, wat je leuk vindt om te doen en hoe dit van pas kan komen voor anderen. Dáár gaat het om en dit is dan ook precies wat wij samen gaan uitwerken. Niet in een klas met 19 anderen. Niet via mooi opgemaakte modules die ik wekelijks mail. Nee, gewoon een-op-een. We werken samen jouw idee uit tot een concreet actieplan en ik help je bij ieder onderdeel, wanneer je dat maar wilt. Er zijn genoeg dingen waar jij zelf al genoeg kennis en ervaring in hebt, dus ik help je enkel bij de dingen die jij wilt. Anders is het zonde van je geld!

Wanneer je écht aan de slag wilt gaan, dan werken we samen uit waar jij allemaal goed in bent en wat jij leuk vindt om te doen. Daarnaast onderzoeken we of er nog andere dingen zijn die je interesse hebben. Ook kijken we naar de markt en hoe we jouw diensten aan de man gaan brengen.

Doe een check.

Het is belangrijk dat je eerst voor jezelf gaat inventariseren wat je allemaal al weet en waarbij je wel wat hulp van mij kunt gebruiken. Neem even de tijd, want het zijn zestig aandachtspunten. Vul de starters checklist in en je krijgt de resultaten en mijn conclusie binnen enkele dagen in je mailbox! Je zit nergens aan vast, je wordt niet ingeschreven voor een nieuwsbrief en je komt ook niet terecht in een of andere funnel.

WhatsApp chat