Structuur op de zaak

Scroll here

Je bent een drukke, creatieve ondernemer. Je hebt duizend-en-één ideeën en zodra je morgen wakker wordt, heb je er weer een idee bij. Daarbij heb je al een bedrijf waar veel bij komt kijken, moet er nog administratie worden gedaan, wil je goed zichtbaar zijn op social media, zul je ook nog actief met acquisitie aan de slag moeten gaan én heb je een team aan te sturen…

Naast alles wat hierboven staat, wil je natuurlijk ook nog naar yoga, ieder weekend hardlopen, gezond eten, je gezin tevreden houden en af en toe een appeltaart bakken. Dit gun je jouw team ook, dus probeer je alles te managen. Yes, I get it. Het is veel! Omdat de creativiteit blijft stromen, de ideeën blijven komen en er zoveel moet gebeuren, kan ik mij voorstellen dat je het overzicht soms even kwijt bent. Dat willen we natuurlijk niet, dus daar moet wat aan gedaan worden.

Wat is een structuursessie?

Tijdens een ‘structuursessie‘ gaan we samen met jouw team weer even terug naar de kern; jouw bedrijf, idee of project waar je al je energie in kunt stoppen. We kristalliseren dit uit, maken een superduidelijk actieplan met een concreet tijdspad en, als je dat wilt, help ik jou en jouw team ook nog bij de uitvoering. Ik ga graag als jouw structuurcoach samen aan de slag en zorgen we voor orde in de chaos!

Heb ik een structuursessie nodig?

Wanneer jij jezelf herkent in het verhaal hierboven, dan is het wel aan te raden inderdaad. Maar ook wanneer je niet met van-alles-en-nog wat bezig bent en juist bij dat éne project geen overzicht meer hebt, gaat een structuursessie je enórm helpen. Je kunt het natuurlijk ook prima zelf uitwerken, dat heb je waarschijnlijk altijd al zo gedaan, maar vaak helpt een extra paar ogen en handen om alles nét even wat praktischer aan te pakken.

Hoe werkt een structuursessie?

Voorafgaand aan de sessie ontvangt iedereen van jouw team een aantal voorbereidingsvragen: waar staan zij nu, waar lopen ze tegenaan, wat is de gewenste werksituatie en wat weerhoudt hen daarvan momenteel… Bij aanvang van de sessie starten we eerst met het leegmaken van ieders hoofd. Dit doen we door álles op te lijsten wat er speelt. Wanneer we hier na een half uur mee klaar zijn, zul je merken dat er al een last van ieders schouders valt. Alles staat namelijk ‘ergens’, waardoor het niet meer opgeslagen hoeft te worden in het hoofd. Vervolgens gaan we alles categoriseren en daarna onderverdelen in verschillende lijstjes, van hoge naar lage prioriteit en wie al deze zaken gaat oppakken. Vaak helpt het al om taken op te delen in kleine, behapbare stukjes. Een héle kaas gaat niemand in één keer door je keel krijgen, maar in kleine blokjes, eerlijk verdeeld over iedereen, komt hij vanzelf op!

Wat kost het?

Een reguliere structuursessie voor jou en jouw team bestaat uit een dagdeel van maximaal 3,00 uur. De investering hiervoor is € 975,00. Wil je een volledige dag aan de slag, dan is de investering € 1800,00 voor maximaal 6,00 uur – excl. pauze. Wanneer jij wilt dat jouw team vooraf de vragenlijst invult en ik mij voorbereid op ieder individueel teamlid dan komt daar een half uur per persoon bij, volgens het Sjors Plus tarief. Meer informatie over de tarieven vind je hier. Hoe lang we bezig (moeten) zijn hangt volledig af van de situatie, wensen en mogelijkheden. In de meeste gevallen is één dagdeel al voldoende om de gewenste rust, orde en structuur in de basis aan te brengen. We kunnen echter een traject starten waarbij we elkaar iets regelmatiger spreken om alles strak te trekken en te houden.

Wat heb ik na afloop van zo’n sessie?

Na afloop van de structuursessie heeft iedereen een opgeruimd hoofd. Dat beloof ik. Daarnaast heb je één overzichtelijke online omgeving waar álles staat wat er in ieders hoofd en binnen het bedrijf speelt, maar met één groot verschil: alles staat netjes gestructureerd, in de juiste volgorde, voorzien van actieplannen, checklists en to-do’s, die iedereen enkel nog maar in volgorde van prioriteit kan gaan afwerken.

Wat gebeurt er ná de structuursessie?

Na afloop van de sessie weet je ook meteen hoe je in het vervolg zelf snel(ler) orde, structuur en vooral rust kunt aanbrengen bij zowel jezelf als bij jouw team. Heerlijk toch? Tijdens de sessie hebben we ook besproken wie binnen het team alle actiepunten gaat uitvoeren, dus iedereen weet wat hem of haar te doen staat. Je kunt ervoor kiezen om periodiek weer alles op orde te brengen of je trekt weer aan de bel wanneer iedereen weer wat structuur kan gebruiken!

Hoe gaan we dit regelen?

Wanneer je samen aan de slag wilt gaan plannen we een sessie in. Indien gewenst verzend ik iedereen een Datumprikker en komen we tot een moment waarop iedereen beschikbaar is. Controleer hier alvast mijn agenda. Onze sessies vinden plaats bij jouw op kantoor, of via Zoom of Skype en gaan we zorgen voor het aanbrengen van orde, rust en structuur bij jou en in jouw hele team, zodat je vervolgens helemaal relaxed de blokjes kaas kunt snijden voor de vrijdagmiddagborrel!

Boek hier jouw structuursessie!