Stichting van Sjors

Scroll here

“Leren inspireren en inspireren om te leren”. Met dat motto begon ik in 2012 mijn eigen stichting, ‘Stichting van Sjors’. Het idee was om kansarme kinderen te helpen de armoedecirkel te doorbreken, door middel van onderwijs. Wat begon met het uitdelen van schoolspullen en aanleggen van een speeltuin in een sloppenwijk, groeide in de jaren daarna uit tot een organisatie met in totaal 12 locaties in Jakarta en Bali.

Van klein naar groot… en weer naar klein.

Het grote succes van de projecten was volledig te danken aan de enorme hoeveelheid vrijwilligers en sponsors. Dankzij hen hebben we met het hele team enorm grote stappen kunnen maken, werd de stichting onderdeel van een grotere organisatie en kregen honderden kinderen toegang tot ons zelfontwikkelde onderwijsprogramma. Deze ontwikkeling zorgde ervoor dat ik minder ‘op het veld’ aanwezig was; de initiële reden om de stichting te starten. Om die reden besloot ik in 2018 mijn eigen stichting los te koppelen van de Indonesische organisatie en zelfstandig verder te gaan, om weer direct met eigen handen aan de slag te gaan en persoonlijk veranderingen aan te brengen in de levens van degenen die wel wat hulp zouden kunnen gebruiken.

Vandaag de dag.

Tegenwoordig richt de Stichting van Sjors zich niet enkel meer kansarme kinderen in Indonesië. Daar ik zelf klein begonnen ben, en in die fase wel de meeste impact mee heb kunnen maken, ondersteun ik kleinschalige, individuele projecten en initiatieven die op dezelfde manier tewerk gaan. Deze projecten zijn zowel lokaal als internationaal en variëren van het beschikbaar stellen van schoolspullen aan kinderen in de bergen van Marokko tot aan financiële ondersteuning van een Balinees gezin die dat hard nodig hebben. Ouderenzorg en eenzaamheid onder ouderen in Nederland is ook iets wat ik hoog op de lijst heb staan qua ondersteuning en op deze manier hoop ik, met support van organisaties en donateurs hulp te kunnen en mogen bieden aan degene die dat hard nodig hebben.

Doe jij mee!?

Heb jij zelf een idee, wil je meehelpen als vrijwilliger of een donatie doen zodat ik nog meer kan realiseren? Laat het dan vooral even weten. Neem ondertussen een kijkje tussen de foto’s van mijn allereerste eigen projectlocatie: een sloppenwijk onder de snelweg in het noorden van Jakarta, Indonesië, waar tot op de dag van vandaag meer dan honderd kinderen wekelijks bij elkaar komen en het onderwijsprogramma volgen.

De Stichting van Sjors is ingeschreven bij de KvK op 12 juli 2012 en geregistreerd met een ANBI status. De website www.stichtingvansjors.nl is momenteel in onderhoud en binnenkort weer terug online. Tot die tijd kunnen jaarrapporten en aanvullende informatie worden opgevraagd via deze pagina.