Startup coaching

Scroll here

De afgelopen twintig jaar heb ik verschillende bedrijven opgericht en voor de meest uiteenlopende klanten van alles mogen regelen. Ik heb in al deze jaren met vallen en opstaan enorm veel geleerd om vervolgens tot de conclusie te komen dat dit alles nu perfect op zijn plaats valt. Nu combineer ik al die ervaringen om ondernemers te helpen, zowel met het ‘ontzorgen’ als het opzetten van een eigen grenzeloze business.

Maatwerk.

Ik doe niet aan groepstrainingen waarbij ik iedereen dezelfde trucjes leer en laat toepassen. We doen alles samen, een-op-een, zodat alle focus naar jou gaat en naar alles wat jij wilt leren. Dit zorgt voor het beste resultaat om binnen een korte tijd, direct succesvol aan de slag te gaan.

Thema’s.

We werken in thema’s. Jij bepaalt helemaal zelf aan welk thema we aandacht besteden. Zo leer je enkel wat je wilt leren, want waarom zou je uren en geld investeren in dingen die je al weet? In totaal zijn er zes thema’s waarbij we bij ieder thema tot in detail op alle onderdelen ingaan die voor jou relevant zijn. Benieuwd bij welk thema jij wel wat hulp kunt gebruiken? Doe dan éérst de starters checklist!

Sessies.

Ieder thema bestaat uit drie sessies. In de eerste sessie leg ik je heel veel uit, gaan we brainstormen en werken we samen uit wat er allemaal moet gebeuren. Vervolgens ga jij zelf aan de slag met alles wat we hebben besproken. In de sessie daarna bespreken we de tussenstand en of je nog ergens advies of hulp bij nodig hebt om alles voor elkaar te krijgen. Tijdens de derde en laatste sessie gaan we uitgebreid in op alles wat je uitgezocht, uitgewerkt en geregeld hebt en ronden we samen het thema af.

Sessie 1: 120:00 minuten – live of via Zoom
Tijdens de eerste sessie krijg je een dosis aan informatie over alle onderdelen. We gaan samen brainstormen en werken we jouw plannen uit zodat er concrete actiepunten uit komen. Je krijgt vervolgens regelwerk mee wat we tijdens de volgende sessie bespreken.
Sessie 2: 60:00 minuten – via Zoom
Je hebt aan het einde van de eerste sessie regelwerk meegekregen. Dit bestaat voornamelijk uit uitzoekwerk en uitwerk-werk. Je krijgt het namelijk allemaal niet kant-en-klaar mee! Deze sessie gebruiken we om de tussenstand te bespreken, kan ik je bijsturen en kun je met al je vragen, hulp en advies bij mij terecht.
Sessie 3: 60:00 minuten – via Zoom
Tijdens de laatste sessie bespreken we het uiteindelijke resultaat en geef ik je feedback op al het regelwerk. Na afloop ben je klaar om aan de slag te gaan, of om zaken uit te besteden zodat jij aan de slag kunt gaan met alle dingen waar jij blij van wordt!
Extra sessie: per 60:00 minuten – live of via Zoom
Wil je graag extra sessies inplannen, omdat je nóg meer wilt weten, andere vraagstukken hebt of aan andere bedrijven, ideeën of concepten wilt werken, dan kunnen we dat altijd inplannen uiteraard.

Regelwerk.

Het klinkt heel school-achtig, dat weet ik, maar je krijgt het toch écht: huiswerk. Maar om het leuk te houden noem ik het ‘regelwerk’. Ik ga je namelijk allerlei tips, tools en adviezen geven die je vervolgens zelf moet toepassen, uitwerken of uitzoeken. Regelwerk dus. Het is wel essentieel dat je dit doet natuurlijk!

Online dashboard.

Alles wat we samen bespreken, uitwerken en regelen komt op jouw eigen beveiligde dashboard te staan. Zo houd je alles bij elkaar en kun je terugvinden wat we allemaal hebben gedaan. Geen fancy platform met allerlei functies, gewoon simpel, alle informatie bij elkaar. Meer niet.

Gewoon all-in.

Er zijn veel opleidingen en coaching-trajecten te vinden waarbij je kunt kiezen voor verschillende pakketten. Bij de basisversie krijg je uitleg, betaal je iets meer dan krijg je documentatie erbij en betaal je de volle pond, dan krijg je alles. Daar doe ik niet aan. Je krijgt gewoon áltijd, álles. Ik leg je dingen uit, geef je de documentatie, de templates en de nodige voorbeelden. Zodra wij klaar zijn moet jij namelijk op jacht naar klanten en niet nog eens zoeken naar een websitebouwer, templates voor juridische documenten of uitzoeken hoe het nu allemaal werkt.

Je kiest het zelf.

Tot slot krijg je bij ieder thema zelf de keuze: zelf doen, of uitbesteden. Ik snap namelijk dat je gewoon aan de slag wilt gaan als eigen baas en niet bijvoorbeeld dagenlang wilt proberen een logo voor jezelf te ontwerpen. Laat dit over aan mij of een andere ontwerper die je kent. En dit geldt voor alles wat ik je leer. Zo leg ik je alles uit over de Belastingdienst als je dat wilt. Aan jou de keuze om je daar straks volledig in te verdiepen, of je boekhouding uit te besteden, zodat jij je kunt richten op wat je leuk vindt om te doen.

Alles op een rijtje.

Je weet wat je wilt. Je weet dat je aan de slag wilt gaan als eigen baas. Je kunt zelfs niet wachten om te genieten van het eigen-baas-zijn. Je hebt onwijs veel zin om voor klanten aan de slag te gaan waar en wanneer je maar wilt! Dan zit er nog maar één ding op: we gaan samen aan de slag! Zoals hierboven uitgelegd werken we in thema’s en bestaat ieder thema uit drie sessies. Jij bepaalt helemaal zelf aan welk thema jij wilt werken. Zo leer je enkel wat jij zelf wilt!

Thema 1: Alles rondom jóu
We starten met de basis, want niets is zo belangrijk als een stevig fundament onder jouw bedrijf. We werken al jouw plannen uit, hoe je het voor je ziet, vinden samen uit waar jouw passies, interesses en sterke punten liggen en hoe we deze gaan inzetten om jouw bedrijf tot een succes te maken!
Thema 2: Jouw bedrijfsplan vormgeven
Tijdens deze sessies gaan we jouw bedrijfsplan concreet maken. Je aanbod, werkwijze, tarieven, klanten én jouw concurrenten brengen we in beeld. Na dit thema heb je een kant-en-klaar handboek van jouw bedrijf.
Thema 3: Jouw bedrijf opstarten
In thema 3 gaan we alles in realiteit brengen en officieel maken. Zowel bij de Kamer van Koophandel als de Belastingdienst. Ook werken we alle wet- en regelgeving uit, maken we overal documenten voor en zetten we je administratie op. Goede boekhouding, archivering en administratievoering is namelijk van essentieel belang.
Thema 4: Systematiseren & optimaliseren
Om optimaal als ondernemer aan de slag te gaan zijn is er een overkill aan tools, tips en tricks die je kunt toepassen. We gaan echter terug naar de basis: de tools, inrichting en werkwijze die voor jóu het fijnste werkt. We richten het hele bedrijfsproces in tot een werkbaar model waar jij efficiënt en overzichtelijk mee kunt werken.
Thema 5: Jezelf verkopen
Het dit thema draait allemaal om jouw eigen marketing. Je huisstijl, communicatiewijze en social media komen aan bod. Het belangrijkste van dit thema is het uitwerken van salestrajecten, om nieuwe klanten binnen te halen én binnen te houden!
Thema 6: Orde en structuur
Wanneer je binnenkort meerdere klanten tegelijk zult gaan bedienen, is orde en structuur van noodzakelijk belang voor zowel je onderneming, als voor jou als persoon. In dit laatste thema gaan we er samen voor zorgen dat je zowel zakelijk als privé orde en structuur creëert, zodat je optimaal kunt presteren op alle vlakken.
“Voor de start van mijn bedrijf zocht ik naar een coach die mij op weg kon helpen. Ik heb diverse business coaches met elkaar vergeleken en gekozen voor Georges. Na het afronden van het traject kan ik met zekerheid zeggen dat het voor mij de juiste keuze was! Hele fijne 1-op-1 begeleiding, met voldoende tijd tussen de sessies door om het ‘regelwerk’ uit te voeren. Je wordt geholpen zelfstandig uit te zoeken wat jouw doelen en drijfveren zijn en met de nodige tips en trucs heb je voor je het weet jouw bedrijfsplan volledig klaar! Ook als je volledig denkt te weten welke kant je op moet, word je ‘gedwongen’ om uit je comfortzone te denken en verder te gaan dan je in eerste instantie dacht. Super ervaring en veel kennis wijzer, bedankt Georges!”
Samantha de Haas – Eigenaar Virtuflex.nl

Naast dat we samen aan de slag gaan, wat natuurlijk ook wel spannend is, zorgen we er vooral voor dat het leuk wordt. Want als er íets op eenzame hoogte moet staan op jouw prioriteitenlijst, dan is het wel dat je plezier hebt in wat je doet. Hier starten we dan ook meteen mee!

Dus, ben jij er klaar voor?

Hoe snel kan ik het volledige startup coachingtraject volgen?
Naast dat je zelf kunt bepalen wát je leert, kun je ook zelf bepalen hoe snél je alles leert. Wees realistisch, want je hebt de tijd nodig om alles goed voor te bereiden, maar we kunnen binnen een maand jouw hele bedrijf al opzetten!
Wat is de doorlooptijd per thema?
De gemiddelde doorlooptijd per thema is twee weken. Bij het volledige startup coachingtraject ben je dus in totaal drie maanden bezig. We plannen een einddatum van het thema en/of het volledige traject en zorg ik voor een strak schema, zonder grote gaten, zodat jouw focus scherp blijft.
Wat is de investering per thema?
Je start áltijd met een startup pakket. Jij kunt vervolgens zelf bepalen aan hoeveel aanvullende thema’s je wilt werken. De investering per thema zijn vervolgens € 750,00 en zijn all-in; alle persoonlijke sessies, opdrachten, documenten, jouw dashboard… kortom, het complete pakket.
Wat is de investering van het complete startup coachingtraject?
Sta je echt aan het begin van je onderneming, wil je goed voorbereid en onderlegd van start en kies je ervoor om alle zes de thema’s te behandelen, dan kost het volledige 1-op-1 startup coachingtraject € 5.250,00. Het totale startup coachingtraject bestaat uit het structuurpakket + alle zes de thema’s. De kosten voor extra sessies van 60:00 minuten via Zoom zijn € 185,00.
Kan ik de investering zakelijk betalen?
Alle kosten die je nu maakt zijn winst-aftrekbaar. Ook wanneer je nog geen officieel bedrijf bent, kunnen de kosten als voorbereidingskosten worden ingevoerd in je administratie. Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW. 
WhatsApp chat